Az egészség az igazi boldogságunk alapja! 

Egy nagyon is tanulságos idézettel kezdem!

"Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent, az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és aztán úgy hal meg, hogy sohasem élt igazán."

 a Dalai láma - azaz Tendzin Gjaco

Spirulina - a zöld vér
Spirulina - a zöld vér

A spirulina - a zöld vér

A spirulina alga
A spirulina alga

Mi is az a spirulina?

Spirulina (platensis) - mikroszkopikus vízinövény, több mint 500 millió éve terem a földön, az emberi szervezet számára rendkívül értékes anyagok kombinációját tartalmazza.

A spirulina platensis egyfajta kék-zöld alga, mely gazdag proteinben, béta-karotinban, klorofillban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban és más olyan tápanyagokban, melyekre szervezetünknek szüksége van. Továbbá az egyik legismertebb lúgos táplálék, mely segít abban, hogy a gyenge, savas szervezet egészséges, lúgos állapotúvá váljon 

Némely közülük meglehetősen ritka és a növényi élelmiszerekben, gyakorlatilag nem található meg. A WHO adatai szerint a spirulina tápértéke nagyobb bármilyen ismert élelmiszernél vagy orvosi készítménynél. A legjobb "super food"-ok (= szuper élelmiszer) egyikének nyilvánítja. A NASA űrutazások alkalmával is használja, mivel koncentrált formában tartalmaz sokféle vitamint és nyomelemet. A spirulina képes visszaadni a sejtek energetikai memóriáját - a meggyógyult sejt elfelejti az elszenvedett betegséget. A Kísérleti Radiológiai Intézet adatai szerint a spirulina szedésekor már egy hónap alatt 67%-kal csökken a stroncium mennyisége a szervezetben.

Majdnem ilyen gyorsan tisztul ki a cézium-137 is.

A spirulina a legértékesebb és a legharmonikusabb táplálék az emberi szervezet számára, 1 grammja egyenértékű 1 kg zöldség tápértékével.

Energiát ad
Energiát ad

Mire jó nekem?

Spirulina kiváló vírusellenes hatással is rendelkezik, tudományos kísérletek igazolják, hogy a herpesz-, influenza- és a HIV-vírusok terjedését is jelentős mértékben gátolhatja.

 • Normalizálja a bélflórát, antibakteriális hatással bír.
 • Csökkenti a vérnyomást.
 • Megelőzi a szabad gyökök megjelenését.
 • Csökkenti a lipid- és koleszterinszintet, helyrehozza a kolineszteráz aktivitását.
 • Erősíti az immunrendszert.
 • Ellenáll a rosszindulatú képződményeknek.
 • Elősegíti a terhesség bekövetkeztét és normális lefolyását.
 • Normalizálja az anyagcserét, többek között a fehérjéét.
 • Segíti a szervezet pH-ját lúgossá tenni.
 • Könnyen emészthető, természetes vas forrás!
 • Természetes vitaminforrás!
 • Vérképző és vitalitásnövelő.
 • Méregtelenít.
 • Csökkenti az étvágyat.
 • Segíti az emésztést.
 • Lúgosítva segíti a fogyást.

Összetevői kedvezően befolyásolják az étvágytalan gyerekek növekedését.

Miért érdemes spirulinát fogyasztani?

Csökkenti a vér koleszterinszintjét és azon belül is a káros hatású LDL-koleszterin koncentrációját, miközben növeli az érvédő HDL-koleszterin arányát.

A spirulina különösen hasznos a következő esetekben:

Azoknak az emberek, akiknek rossz az emésztésük vagy a felszívódás az emésztőrendszerükből. Ezek a mikroalgák igen könnyen emésztődnek és jól szívódnak fel.

Emberek gyenge vitalitással és vérszegénységgel.

Akik sok állati fehérjét fogyasztanak. A mikroalga proteinje ezekkel szemben könnyen emészthető és messze egészségesebb amiatt, hogy egyensúlyban tartalmazza az ásványi-anyagok nagy választékát.

Azoknál, akik sok finomított és előre gyártott élelmiszert esznek.

Azoknak az embereknek, akik rendszeresen szednek gyógyszereket.

Azoknak, akik fizikai terhelésnek vannak kitéve és/vagy testépítő gyakorlatokat végeznek rendszeresen.

Akik úgy érzik, hogy lecsökkent az energia szintjük, könnyen fáradnak és lehangoltak emiatt.

A Spirulina védi a veséket és a májat.

Különösen ajánlott azoknak, akik el vannak hízva vagy túlsúlyosak. Az étkezések előtt elfogyasztott 2-3 gramm Spirulina megfigyelések szerint hozzájárul az étvágy és a testsúly csökkentéséhez.

Egészségvédő élelmiszer

A természetből gyűjtött algák fogyasztása több népnél már évszázadokkal ezelőtt sem volt ritka. Mexikóban, a Tenochtitlan-n tó mellett, a Spirulina maxima felhasználásával készített kékeszöld színű sütemény az aztékok kedvelt eledele volt. Közép-Afrikában, a Csád-tó környékén élő Kanembou-törzs tagjai pedig dihének nevezett, főzelékszerű ételt állítottak elő Spirulinából. Az utóbbi 20-30 évben a világ számos országában elkezdték termelni a Spirulina platensis és Spirulina maxima cianobaktériumokat. Élelmiszerként csak steril körülmények között előállított, ellenőrzött minőségű, káros anyagoktól mentes Spirulina használható fel. A biomassza nagyüzemi előállítása jelenleg kizárólag nyitott rendszerben (szabadtéri medencékben) történik. A zárt rendszerű technológiát eddig még csak kísérleti, illetve kisüzemi célokra alkalmazták. A Spirulina-termelés volumene az utóbbi években világszerte számottevően emelkedett. Jelenleg az előállított biomassza döntő mennyisége emberi fogyasztás célját szolgálja, jellemzően egészségmegőrző élelmiszerként (divatos kifejezéssel health foodként) értékesül.

A chlorophyll (klorofill) elősegíti a máj, az epe, a vastagbél, a teljes emésztő rendszer, a nyirokrendszer (nyirokvezetékek, nyirokcsomók), a légző szerveink (tüdő, légcsövek, orr, orrüreg, torok), a vizelet kiválasztó rendszer (vesék, hólyag, húgycső), a bőr (verejték-, könny- és faggyúmirigyek) méregtelenítési folyamatait.

Olyan alapos méregtelenítést végez, hogy azokat a régóta elraktározott és zsírral körbevett savas melléktermékeket és toxinokat is feloldja, és kiüríti a testünkből, amiktől az egyszerűbb méregtelenítő diétákkal vagy böjtökkel nem tudnánk megszabadulni.

Tanuljunk a szakembertől!

Az orvosi hozzáértést, akár mi is alkalmazhatjuk!

Mit mond a magyar orvos a spirulináról!

És egy különlegesség kismamáknak! 

Az egyik nagyon sikeres csapattársam videócsatornájáról

És a videók után, ha szeretsz olvasni, töltsd le a PDF-et, és használd a tudást!

és néhány gondolat, amely a DXN Spirulina mellett szól: 

 • Malaysia éghajlata a legkedvezöbb a Spirulina minőségéhez mivel ott van a legtöbb napsűtéses óra, a legjobb a napsugárzás szöge és ereje, így a legfontosabb alkotórész a klorofill itt képződik legnagyobb mennyiségben benne!
 • A DXN-nek saját Spirulina farmja van ahol a medencéből közvetlenül megy az alga a feldolgozóhelyre ahol hidegsajtolással a hatóanyagok megtartásával készül a kiválóan emésztödő DXN Spirulina!
 • A DXN Spirulina lett a legjobb táplálék kiegészítő és a "Brand of the Year Award 2010" díjat nyerte el, melyet Yousuf Raza Gilani, Pakisztán Miniszterelnöke, adott át.
A DXN spirulina farmja
A DXN spirulina farmja

Terméktapasztalataink


Dóri Péter

53, Alsóbogát

"A spirulinát fogyasztva két igen jelentős érzékelést említenék meg.

- Az egyik, hogy a munkahelyemen a gyárban jelentős mértékű a levegő szennyezettség, bár a hivatalos tűréshatáron belüli, mégis folyamatosan eldugult az orrom, nehezen tudtam levegőt venni rajta. Most, hogy a spirulinát fogyasztom, azt tapasztaltam meg, hogy kitisztult az orromban a levegőjárat. Sokkal jobban érzem magam.

- A másik, hogy eddig is keveset aludtam, napi 4-5 óra, este, amikor hazaérek még jelentős energiával rendelkezem. Az elmémet képes vagyok hasznos dolgokra fordítani, ami ezelőtt nehezen ment a fáradtság miatt."

Dormán György, 

44, Kecskemét

"2016. júniusa óta fogyasztom napi rendszerességgel a DXN Spirulináját. Nagyszerű táplálékforrásnak tartom, mivel 4 tabletta felér 1-1,5kg bio zöldség/gyümölcs tápanyag értékével. Rendszeres fogyasztása mellett energikusabbnak éreztem magam. Megtapasztaltam a méregtelenítő hatását is. Sőt a vírusosabb időkben is helytállt a szervezetem.

Mint a képen is látható, nagyon jó frissítő arcpakolás készíthető belőle. (nemcsak nőknek) Nagyon jól kisimítja és rugalmassá teszi az arcbőrt. Feleségem mióta szedi, a pajzsmirigy értékei javultak. Reggel ébredés után éhgyomorra szoktam bevenni 2 tablettát, 1 pohár vízzel. Előfordul néha, hogy a nap folyamán még 1-2 szemet pluszban elfogyasztok.

Szétrágva kellemes zöldség íze van. Porrá morzsolva nagyon jó ízesítője a levesnek, salátaöntetnek, vagy olaszos ételeknek."

Dr. Farkas Anikó, 

45, Szada

"Nem emlékszem, mikor kezdtem el fogyasztani a Spirulinát. Eleinte csak "az érzés kedvéért", napi 2 szemet vettem be reggelente. Mondván, fogyasztok zöldséget, gyümölcsöt, de a plusz rost és vitamin- meg ásványi anyag bevitel csak jó lehet.

Aztán megismerkedtem a maszk titkaival és hatásával. A recept szerint készített pakolás feltölti, felüdíti, hidratálja a bőrt. Csodás érzés. Abban az időben másoknak is készítettem, és arcmasszírozással kombináltam. Jó volt látni, ahogy mosolyogva konstatálták a változást.

Ezután emeltem a napi Spirulina adagot, manapság már hatot eszem. Hogy mit tapasztalok?

A hajammal sosem volt problémám, sűrű és sok van. Ami feltűnt, hogy villámgyorsan megnő egy-egy igazítás után. A körmeim szintén gyorsan nőnek, egészségesek.

2013 óta nem voltam beteg, az éves ellenőrzések alkalmával is minden rendben van. Biztos vagyok benne, ha nem fogyasztanám ezt és a többi gyógygombát, nem tudnék így teljesíteni az élet minden területén.

Mióta fogyasztom a DXN Spirulinát, csökkent az édesség utáni vágyam.

Kislányom is szereti. Egy alkalommal nem lázasodott be olyan mértékben, mint szokott, ha beteg. Furcsálltam, de aztán eszembe jutott, hogy valaki mesélt hasonlót, hogy lehet a Spirulinának ilyen hatása."

Kászonné Dobra Ágnes 

58, Pécs

"3-4 éve fogyasztom rendszeresen a Spirulinát. Energiát ad és ellenállóbbá tesz a betegségekkel szemben. Ez egyértelmű; sem influenza, sem egyéb, vírusos megbetegedés nem terít le az őszi-téli időszakban. Mások influenza elleni védőoltásért állnak sorba, én beveszem a Spirulinámat.

Családom tagjai a DXN Spirulina segítségével vészelik át az allergia-szezont. Nincs szükség már gyógyszerre, legfeljebb orrcseppet használnak néha-néha.

Napi 2-vel kezdtem, később emeltem az adagot 4-re. Azokon a napokon, amikor csak "menza" szinten étkezem, nagyobb adaggal pótolom a hiányokat. Valóban táplálék-kiegészítés!

Az én koromban már a csontritkulás elkerülésére is gondolni kell, ezért is hasznos a Spirulina alga, hiszen minden más mellett kalciumot is tartalmaz.

Mondhatom, hogy bevált mindenkinek a családban, már kérik azok is, akik régebben nem igazán tartották fontosnak az étrend-kiegészítőket.

A DXN Spirulinát folyamatosan szedem, tehát szünet nélkül, nyáron is. Igyekszem minél több friss gyümölcsöt fogyasztani, és persze zöldséget is, de az alga egy olyan pluszt ad, amit más nem tudhat. A Ganoderma mellett ez a második legfontosabb, amit nem hagyok ki sosem."

Sorger Brigitta 

31, Kecskemét

"Ahogy megkezdődött az iskola, akkor kezdtük el szedni a spirulinát. Előtte a nagyobbik lányom felső légúti megbetegedése rendszeres volt (2 hetente) , kisebbik lányom pedig a hányás-hasmesésre volt fogékony. Napi 2 db spirulinát adok nekik, a tanév során egyszer voltak betegek és egy gyomorrontást tudhatnak maguk mögött. Tanulási eredményeik pedig sokkal jobbak lettek, jobb lett a felfogóképességük. Mind a két lányom kimagaslóan erős fizikai állapotot könyvelhet el, ezt a tanárnők is megemlítették.

Saját tapasztalatom, hogy a téli időszakban csak egyszer voltam beteg a havi rendszeresség helyett. A napi 6 szem spirulina fogyasztása utáni tapasztalatom, hogy kevésbé vagyok éhes, sőt a fizikai megterhelést is jobban bírom. A férjem napi 4-6 szemet szed, egyáltalán nem volt beteg és a tavaszi allergiája se jött ki idén.

Külsőleg is használtuk a spirulinát maszkként. Az eredmény: több napig tartó puha bőr. Télen ez kifejezetten előny, amikor a hidegtől kiszárad a bőrünk."

Ne tétlenkedj! Ne halogass! Itt a remek alkalom, hogy neked is legyen ilyen remek tapasztalásod!


Figyelem!

A fenti információkat ismeretbővítés céljából közöljük.

Orvosi kutatásokra, vagy a hagyományos keleti gyógyítás tapasztalataira történő hivatkozások nem tekinthetők a részünkről semmilyen egészségre utaló állításnak, és nem tekinthetők semmilyen étrend kiegészítő, termék, vagy hatóanyag reklámjának.

Az itt közölt tartalom nem tekinthető öngyógyításra való felhívásnak. Az öndiagnózis és az öngyógyítás egészségügyi kockázatokat rejt magában. Az étrend kiegészítők fogyasztása nem helyettesítheti az egészséges életmódot, a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozást, és a rendszeres testmozgást.

Betegség esetén forduljon orvoshoz!

A DXN termékeinek minősége teljesen megbízható, azokat az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet notifikálta, fogyasztásuk biztonságos.