Az alma

Napi egy alma az orvost távol tarthatja!

Népi mondás

Ez a gyümölcs jóval több vonatkozásban van jelen az életünkben, a felületes figyelem nyilvánvalóan ezzel nem törődik. Itt most, igaz csak kivonatosan utalok rájuk. Fontosnak érzem, mert jelentőségük van.

Az almáról!

Ezen az oldalon szeretném a szűklátókörűséget mentesíteni, sokkal inkább a széleslátókörűséget alkalmazni, ami természetes, velünk született tulajdonságunk!

Az alma talán a legősibb élelmiszerünk. De nem csak táplálék. A lényegét tekintve, az életünk minden területén jelen van. A mítoszoktól a legendákig, a népmeséktől a szentírásig megemlítik. Még a magyar királyi koronázási kellékek közt is ott az ország-alma.

Érdekes, és igen izgalmas dolog ám, az Almával foglalkozni!

Mi is lehet ennek a talán megmagyarázhatatlan, megfoghatatlan jelenségnek az eredete?

Az alma az elektromágneses tórusz anyagi - fizikai megnyilvánulása, leképeződése (manifesztációja).

Az elektromágneses tórusz
Az elektromágneses tórusz

- a Quantum mező felismerése, és használata még gyerekcipőben jár, és én kimondottan érdekesnek találom, hogy ezt az Őseink sokkal magasabb szinten ismerték, és alkalmazták.

Hát: ha kezedbe veszel egy almát, akkor kézzelfoghatóvá válik az a láthatatlan tórusz geometria, amely körülöleli a testünket is. 

Ezt a geometriát az élet virágának nevezik, amely a Világ minden pontján megtalálható különböző formában megörökítve! És a mai tudomány mindennek az alapját érzékeli benne. Íme, egy rövid videó.

A magyar nyelv is mag(j)ában hordozza ezt az ősi tudást, hogy az energiaközpontjaink, azaz a csakráink, tórusz azaz alma formájúak, amely rögtön kiderül, ahogy az energiacsokrainkat ősi nevükön nevezzük:

8 Kapu-csokra Fehér KAPU = APU = ATYA = ANYA
  = Ő
7 Korona-csokra Ibolya Ti ÚR-ALMA
6 Szemöldök-csokra Indigó HAT-ALMA
5 Torok-csokra Kék Szó RIAD-ALMA
4 Szív-csokra Zöld FOGAD-ALMA
3 Köldök-csokra Napsárga Mi VÍG-ALMA
2 Lép-csokra Okker LAKOD-ALMA
1 Gyökér-csokra Vörös URAD-ALMA

Honnan tudták mindezt az őseink? Ők olyan civilizációban éltek, ahol sokkal közelebb voltak a teremtéshez - a természethez. 

7500 éves amulett - Tatárlaka
7500 éves amulett - Tatárlaka

Milyen érdekes, hogy ennek az amulettnek is alma formája van! 

A székely-magyar rovásírás használatával, a fordítása ez:

"OLTALMAZÓNK! MINDEN TITOK DICSŐ NAGYASSZONYA! VIGYÁZÓ KÉT SZEMED ÓVJON NAP ATYÁNK FÉNYÉBEN!"

- fordította Badinyi Jós Ferenc 


Azért ez az izgalmas téma után lépjünk is tovább!

Almák
Almák

Az ókori rómaiak mondása: - "Az vagy, amit megeszel." 

Almaevés
Almaevés

Ez a gondolat különösen fontos a mai korunkban, a GMO (Genetikailag Módosított Organizmusok) korában. A genetikai változtatással az adott növény hasznos anyag tartalmát is megváltoztatja. (Ez közel sem biztos, hogy a szervezetünk számára is megfelelő.

Az ismereteink, a műszereink, hiába fejlettek, mondhatni akár a csúcstechnológiát használják, mégis korlátoltak. Például a méréshatárok, a tűrések,...miatt. Ez a rövid gondolatmenet mégis, hogyan kapcsolódik az almához?

Az alma kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, ezért egészségünk megőrzéséhez, rendkívül fontos a fogyasztása. Olyan vitaminokat (A, B, C-vitamin, folsav...), nyomelemeket (kálcium, kálium, magnézium, foszfor...) tartalmaz, amire a szervezetnek nagy szüksége van.

Az almát leginkább nyersen  fogyasztjuk , de változatos módon tudjuk felhasználni az ételeink elkészítésénél is. Készíthetünk levest, kompótot, ivólét, tehetjük salátába, süteménybe, húsköretnek, de meg is száríthatjuk alma-chipsnek és amiért itt vagyunk, a fermentációs eljárással. Szerencsére a feldolgozás során is megőrzi hatóanyagainak nagyobb részét.

Figyeljük meg! A fizikai - anyagi világunkban - az egészségünkre, melyik az a hét legfontosabb terület, amire az alma jótékonyan hat:

Tessék! Szívesen adom!
Tessék! Szívesen adom!
Nagyon-nagyon szeretem!
Nagyon-nagyon szeretem!
  • Gyomorproblémákra
  • Savainak köszönhetően jótékonyan hat az emésztésre. Sokan azért nem esznek almát, mert azt gondolják, hogy túl nagy a savképző hatása, valójában az alma megköti a gyomorsavat. Az almával a székrekedés és a hasmenés is ugyanúgy orvosolható. Rostban gazdag, ami szintén ezt segíti elő.

    • Méregtelenítésre

    A rostjainak egyharmadát adó pektin a gyomorban és a belekben úgy viselkedik, mint egy szivacs. Magába szívja az emésztőrendszerből a káros anyagokat és ezek a székletürítéssel távoznak, megakadályozva ezzel, hogy a méreganyagok felszívódjanak a szervezetbe.

    • Fogyásra

    Előző két pontban leírtak egyúttal a fogyást is elősegítik. Az alma kalóriatartalma alacsony, csupán 50 kalória található 100 gramm almában. Viszont sok energiát kapunk tőle, és két étkezés között fogyasztva hosszan jóllakottnak érezzük magunkat. Később kezdünk újra enni, tehát aznap kevesebb ételt vittünk be a szervezetünkbe. A benne lévő pektin bevonja a vékonybél falát, így lassítja a cukor felszívódását, stabil marad a vércukorszintünk és az inzulintermelésünk.

    • Szívvédő

    A már említett pektin, a kálium és a többi növényi hatóanyag alacsonyan tartja a vér koleszterin szintjét is, ezzel megakadályozza, hogy az érfalak elmeszesedjenek és "elduguljanak". Az elmeszesedett érfalak szívinfarktushoz és más betegségekhez is vezethetnek.

    • Immunerősítő

    Az almában található több mint 30 féle vitamin, és különösen a quercetin nevű növényi hatóanyag feltúrbózza a szervezetünket, és rendkívül ellenállóvá tesz bennünket a betegségekkel szemben. A vírusok és baktériumok támadásai ellen vessük be az almát! Együnk minden nap 1-2 almát és szervezetünk ellenállóbb lesz, mint valaha.

    Napi egy alma, az orvost távol, tartja! - szól a népi bölcsesség. -

    • Agyműködés

    A quercetin az agyat is védi a káros anyagoktól, és ezáltal megelőzhetőek az Alzheimer és a Parkinson-kór. Gyümölcscukor tartalma hatására fokozódik azon vivőanyagok termelése, amelyek az agy idegcelláit kötik össze. A frissen facsart almalé kortyolgatása élénkítő hatású pl. egy vizsga előtt is.

    • Bőrápoló

    Az alma remek vízhajtó, vértisztító és fertőtlenítő is egyben. A héjában lévő pektin sokáig feszesen tartja azt. Ettől marad sokáig ropogós és lédús a gyümölcs, mert hosszan megtartja nedvességtartalmát. Ezért is nagy kedvenc az alma, mert télen is sokáig eltartható. Ha sok almát fogyasztunk bőrünk ugyanolyan szép, ragyogó , rugalmas lesz mint a "mosolygós alma".

"mosolygós alma"
"mosolygós alma"

Az izgalmas előzményeket követően,

folytassuk, amiért itt vagyunk -

Nézzük a 

fermentált alma 

készítményeket!

Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, nyomelemeket, A vitamint, B komplex vitaminokat, kevés C vitamint. A B vitaminok rendkívül jó hatással vannak az emésztésre, mert serkentik a táplálék felszívódását.

Tehát nem lehet figyelmen kívül hagyni az alma nagyon-nagyon jó tulajdonságait és ezért a DXN megalkotta a fermentált alma készítményeket, és megteremtette a lehetőséget, és hogy most már mi is hozzájuthassunk, ehhez az enzimekben, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálékforráshoz.

Nézzük, mit mond  a a szakember, a ganoterapeuta, az emésztési folyamatokról, és hogy ebben hogyan illeszkedik bele az alma - Harmath Katalin 

A fermentált alma termékek

Mivel tudjuk a testünket belülről "kényeztetni"?

Mit tudnak? Mire jó ez nekünk? Hogyan juthatunk hozzá?

Az alma enzim ital
Az alma enzim ital

Az alma enzim ital 

Az enzimek aminosavakból álló, speciális biológiai aktív vegyületek, melyek az emberi szervezet számos biokémiai folyamataiban részt vesznek. Emberi élet fontos eleme. Japánban fedezték fel a 20. század elején, majd népszerûsége tovább terjedt a Malajziába majd az Egyesült Államokba. A környezetszennyezés a stressz és a kor elõrehaladtával természetes enzimszintünk folyamatosan csökken. Az Alma Enzim Ital prémium nyersanyagból és magas szintû minõségbiztosítással készül. Az almákat hosszú ideig fermentálják, hogy értékes tápanyagi könnyebben feltudjanak szívódni az emberi szervezetben.

Összetevõk: almalé (50%), cukor

Elkészítés: Keverjünk össze egy tasak (50 ml) Alma Enzim Italt 200 ml vízzel (egyedi ízlés szerint hígítható). A még jobb ízvilág elérése érdekében használjuk szénsavas ásványvizet

  • Törzsvásárlói ár : 8 810 Ft 
  • Fogyasztói ár:     11 275 Ft
Fermentált alma dzsem
Fermentált alma dzsem

Fermentált alma dzsem

A DXN Fermentált Alma Dzsem aranysárga színû, mérsékelten édeskés és savanykás ízû, mely különlegessége abban rejlik, hogy fermentációs eljárással keresztül. Mely technológiának köszönhetõen az alma dszemben lévõ tápanyagokat a szervezet könnyebben hasznosítani tudja.

  • - Mesterséges színezõanyagoktól mentes
  • - Nem tartalmaz tartósítószereket
  • - Íz és színfokozó mentes

Összetevõk: Alma (49,75%), cukor, savanyúság szabályozó anyag: citromsav

Elkészítés: Kenje közvetlenül kenyérre, süteményre vagy desszertre. Továbbá fogyasztható hideg vagy meleg vízben elkeverve.


  • Törzsvásárlói ár : 3 585 Ft 
  • Fogyasztói ár:      4 590 Ft

Az Alma enzim ital hozzájárulhat az emésztőrendszered megfelelő működéséhez. Csomagolása praktikus, hiszen különálló tasakokban található egy adag termék, így víz hozzáadásával könnyen és gyorsan elkészíthető. A még jobb ízvilág érdekében szénsavas ásványvízzel is elkészítheted. Élj egészségesen és próbáld ki még ma az új DXN Alma Enzim Italt.

Kiszerelés: 15 tasak x 50 ml

A DXN Fermentált Alma Dzsem friss almákból, természetes fermentációval készül. A termék adagonként külön tasakokba lett csomagolva, hogy megőrizzék friss ízvilágukat.                                                          

Fogyaszthatod kenyérre, péksüteményre kenve vagy vízben elkeverve.                                                                     

Kiszerelés: 20 tasak x 15 ml

Mit mondanak a fogyasztók!


Kecskés István


"A DXN Apple Jam most jelent meg a piacon. Egy szelet csoki helyett is csak betolok egy jam-et és kész. Fermentált alma lekvár, könnyebb az emésztés, a vastagbélbe kerülő anyagok sokkal jobb emésztettségi állapotban kerülnek oda a segítségével. Így megelőzhetjük a gyulladásokat és egyéb emésztőrendszeri problémáinkat is. Nyílván nem egy zacsi lekvár tesz csodát, a csoda bennünk van csak elő kell hozni. Ebben támogatnak bennünket a DXN termékei. Próbáld ki az apple jam-et a törzsvásárlói ára 3585 Ft. 20 tasak van benne, 180 Ft naponta nem pénz a könnyebb létezésért, próbáld ki bátran, ahogy a DXN szlogenben is van, nincs vesztenivalód, csak nyerhetsz !"

Simon Linda


"Ma kipróbáltam az alma enzim italt. Ő lett az új kedvencem! 😍
Már 20 perc után éreztem, hogy könnyedebb a gyomrom, de 2 óra elteltével már szó szerint mozgatta a bélrendszeremet. Még kutyorgott is. De ez most kivételesen semmilyen rossz érzéssel nem társul. 😊
Én fél tasakot higítottam fel 2,5 dl vízben, de ez is ennyire erősen hatott nekem.
Folyamatosan érzem - most már 5 órája -, hogy erős a bélperisztaltikám, távoznak a gázok, de nem puffadok olyan szokványos módon, hogy fájjon, és kemény legyen a hasam, hanem puha, és lapos. Jóleső érzés. 😊
Úgyhogy tessék bátran kipróbálni, nagyon finom, és nagyon hatásos! Imádni fogjátok Ti is! 😊"

A fermentációs eljárással készített táplálékokban messze magasabb mennyiségben maradnak meg, a vitaminok, a nyomelemek, stb, amiket a szervezetünk jól tud hasznosítani.

Az alma enzim ital
Az alma enzim ital

Kiszámolva nagyon kedvező: 

1 tasak sűrítmény fogyasztói ára: 752Ft

                                          törzsvásárlóknak: 587Ft 

Fermentált alma dzsem
Fermentált alma dzsem

Kiszámolva nagyon kedvező

: 1 tasak fogyasztói ára:  230Ft

 törzsvásárlóknak: 179Ft

Figyelem!

A fenti információkat ismeretbővítés céljából közöljük.

Orvosi kutatásokra, vagy a hagyományos keleti gyógyítás tapasztalataira történő hivatkozások nem tekinthetők a részünkről semmilyen egészségre utaló állításnak, és nem tekinthetők semmilyen étrend kiegészítő, termék, vagy hatóanyag reklámjának.

Az itt közölt tartalom nem tekinthető öngyógyításra való felhívásnak. Az öndiagnózis és az öngyógyítás egészségügyi kockázatokat rejt magában. Az étrend kiegészítők fogyasztása nem helyettesítheti az egészséges életmódot, a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozást, és a rendszeres testmozgást.

Betegség esetén forduljon orvoshoz!

A DXN termékeinek minősége teljesen megbízható, azokat az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet notifikálta, fogyasztásuk biztonságos.