A csend előmozdító!

2019.04.07

Szia!

Most!.... Szeretnék veled a jelenbe lépni! Tiszta szándékom, hogy a jelen pillanat váljon a meghatározó részeddé! A MOST!


Az agyunk
Az agyunk

Igazán érdekes eszközünk, részünk, szervünk az agyunk! Rengeteg hasznos és legalább ugyanannyi haszontalan funkcióval bír. Képes igen bonyolult feladatok megoldásában segítségünkre lenni (hiszen ezért van), de képes olyan helyzetbe hozni is minket, ami kimondottan káros.Na, nézzük! 

Pocaklakó korban
Pocaklakó korban

Az első dolog, ami kialakul bennünk, még "pocaklakó" korunkban egy pulzáló képlet. Ez lesz majdan a szívünk. Ezt követően épül köré, alakul ki a többi részünk. Azaz minden információ és energia központja a szívünk. Ezt soha ne feledd! Bárhogy alakul az életed, igyekezz az elmédet félretenni, és a szívedre hallgass! Az előző írásOMban láttuk, hogy az elménk egy vetített képet alkot, egy illúziót. Nem a valóságot! Tehát javaslOM, hogy ne a "buta" fejünkre, hanem a szívünkre hallgassunk!


Szerinted ez a valóság?
Szerinted ez a valóság?

Itt egy kicsit álljunk meg, és nézzük meg az agyunk működését, azaz az elménket! Az agy ebből a szempontból három részből áll: a tudatos rész, ami 5%, a tudatalatti rész, ami a maradék 95%. Közte helyezkedik el az analitikus rész, ami eldönti, azaz meghatározza, mi kerül bele a tudatalattinkba. A legtöbb életfunkciónkra nem kell figyelnünk: a szívverésünk, a légzésünk, a nyirokkeringésünk, a szerveink működésére, stb.... Ezt a vegetatív idegrendszerünk végzi, ami a tudatalattink része. Az ember hét éves koráig úgynevezett transz állapotban van. Nem elemez, nem analizál. Minden információt beenged, azaz csak figyel. Ezt követően alakul ki az analitikus része az agyunknak, innentől kezdve, ez válik meghatározóvá, hogy milyen program fusson. Van, akinek erős, van, akinek kevésbé erős, így vannak, akik nehezebben tudnak változni-változtatni, és vannak, akik könnyebben.

Öröm, hála, boldogság, szeretet
Öröm, hála, boldogság, szeretet

Hogyan tudjuk befolyásolni, hogy az általunk vágyott irányba változzon, abba az irányba amilyen életet élni szeretnénk? Az egészség, a bodogság és a bőség harmóniájába!

Látod ez egy igazán jó kérdés! Örülök neki, hogy közös nevezőre, egy hullámhosszra kerülünk, másképp fogalmazva: egy húron pendülünk!

Jövőteremtés
Jövőteremtés
Jövőteremtés 2
Jövőteremtés 2

Ahhoz, hogy ezt az állapotot elérjük, az elménket nyugalmi helyzetbe kell hoznunk. Igyekezni, megszüntetni a folyamatos monológot, belső párbeszédet, azaz a mentális zajt. Nem fog egyszerűen és könnyen menni. Kis időre van szükség, és magányra. Lehetőség szerint olyan környezetbe kerülni, ahol kevés inger, vagy azok is természetes környezetből jönnek. Például: egy templOMban, egy szobában, ahol nincs tv, rádió okos telefon, számítógép (vagy kikapcsolt állapotban vannak), vagy kimenni a természetbe - rét, erdő, víz mellett. Minimálisan 20-30 percet igénybe vesz, míg leülepszik az elménk. Ahogy egy vödör mocskos víznek is ennyi időre van szüksége, hogy a szennyeződés leüljön a vödör aljára, és a tiszta víz létrejöjjön. Nekünk is így kell eljárnunk. Itt mutatOM meg, hogy ezt azért a mindennapjainkban is használjuk, de nem tulajdonítunk neki jelentőséget. A zenében is vannak szünetek. Minden egyes hangot, vagy hangsort egy szünet zár. Vagy a beszédünkben, az írásunkban is a szavak, a mondatok közt szünet van. Értelmezhetetlen lenne minden, ha ezek a szünetek, azaz rövidebb vagy hosszabb csendek nem következnének be. GondolOM, ismered a faxhangot. Szörnyen bántó tud lenni.

A csend a szívünkben is kimutathatóan létezik
A csend a szívünkben is kimutathatóan létezik

Tehát meg kell tanulnunk figyelembe venni ezeket a csendes időközöket. Az elménk számára igaz ez lényegtelen, de gondold meg, hogy ki ül az irányítói székben; te, vagy az elméd (azaz a tested működés közben)? Nem jó dolog, ha az elméddel azonosulsz, hiszen az nem te vagy. A teljes lényed egy kicsiny része. A csendben vagy képes "meghallani", megérezni azt a gyenge melegséggel eltöltő érzést, ami az önvalód. 

Hogy teljesebbé tegyem ezeket a gondolatokat, hogy tisztábbá tegyem ezt a mentális képet, nézd meg Ekhard Tolle korunk egyik spirituális vezetőjének az idevágó megfigyeléseit:

Ezzel az intellektuális információ átadásával szeretnék asszisztálni, hogy azt az élethelyzetet tudd kialakítani, vagyis megteremteni, amelyre a valódi, belülről fakadó lényed inspirál. Tehát, nem elméleti síkon, hanem valós érdemben mutatOM. Fontos, hogy alkalmazd, és ne csak információnak tekintsd! A másik változatot már próbáltad, és jól ismered. Azt az eredményt könyvelheted el, ahol most tartasz. Nincs vesztenivalód! Tartós változást, viszont csak gyakorlással érhetsz el. Tudd, hogy a régi, a megszokott nem fogja könnyen adni magát (évtizedekig tartott, hogy a mostani kialakuljon). Ezt csakis szeretettel, türelemmel, alázattal tudod a létrehozni az újat!


A nap elkezd besütni az életünkbe
A nap elkezd besütni az életünkbe

Köszönöm, hogy olvasod az írásaim, a legjobb tudásOMat állítOM szolgálatba, hogy olyan fordulatot érj el az életedben, amit a tiszta szándékod szerint léteznél! A szabadság, az öröm, a boldogság és a hála.

Legyen áldott az életed! 

Váljanak valóra álmaid, vágyaid, elképzeléseid!