A két farkas

2018.03.09

Szia!

Arra gondoltam, hogy megosztok egy régi történetet ismét. Nagyon jó példázat!

Egy este az öreg cherokee indián két farkasról mesélt unokájának, melyek minden emberben harcolnak.


Így szólt: "Fiam, a harcot két farkas vívja, mely mindegyikünkben benne lakozik.


Az egyik a gonosz.


Ő a harag, az irigység, a féltékenység, a gondok, a fájdalom, a mohóság, az arrogancia, az önsajnálat, a bűn, az előítéletek, a kisebbségi érzések, a hazugságok, az álszentség és az egó.


A másik a jó.


Ő a boldogság, a béke, a szeretet, a remény, a vidámság, az alázat, a jóság, a jóakarat, a rokonszenv, a nagylelkűség, az egyenesség, az együttérzés és a hit."
Az unoka pár percig eltűnődött nagyapja szavain, majd megkérdezte:


"Melyik farkas nyer?"


Az öreg indián ezt válaszolta:


"Az, amelyiket táplálod."


Minden nap választás kérdése, hogy milyen nap lesz.


Kinek, melyik farkasnak adsz erőt adó táplálékot?


Miért van az, hogy a rosszra való hajlam olyan könnyen jön, haragudni, magunkat sajnálni, visszavágni, elhagyni magunkat sokkal könnyebb, mint reménykedni, hinni, mindig vidámnak lenni, nagylelkűnek lenni, és küzdeni a céljainkért?


Miért van, hogy a rosszra sose kell tanítani a gyereket, az a természetéből fakad, de hogy jó legyen, engedelmes, szeresse a testvérét, köszönje meg ha kap valamit, hálás legyen stb. azt úgy kell megtanítani, megpróbálni kinevelni benne?


Te tőled függ, tehát, hogy milyen napod lesz, milyen életed!


Bármennyire is szeretnénk, semmi se jön magától, könnyedén, mindenért meg kell dolgozni, mindent meg kell harcolni! 


Nincs könnyű boldogság, könnyű siker, könnyű öröm! Csak ha táplálod, csak ha gondoskodsz róla, csak ha életben tartod akkor lesz elég erős, hogy legyőzze a benned is ott bujkáló, előjönni akaró negatív rossz farkast, és azt a hatalmas rossz farkascsordát, ami nap mint nap hallatja hangját a médián keresztül, hogy táplálja benned, a hitetlenséget, önsajnálatot, reménytelenséget, haragot!
Válaszd meg, szűrd ki mit olvasol, mire kattintasz a Facebookon, mit nézel a TV-ben, mivel töltöd meg az elméd! 


Kire hallgatsz? 


A bizonytalanság, a félelem, a kisebbrendűségi érzés, a szkepticizmus hangjára? A kudarcot vallott emberek, sérültek negatív harang kongatására, a szkeptikus fórumok ostoba következtetéseire, a munkatársak, a barátok "jóindulatú" figyelmeztetéseire?


Vagy minden nap pozitív megvallásokkal kezded, építő hasznos könyveket olvasol, bátorító szakmai videókat, hanganyagokat nézel és hallgatsz? Kik között töltöd a napot, milyen társaságba jársz, kikkel veszed magad körül? Hol gyűjtöd a muníciót? Jársz rendezvényekre, sikeres emberek közé? Megteszed amit ők, követed őket, másolod ami jó bennük?


Bárcsak ne lenne az a gonosz farkas! Bárcsak ne lenne semmi harcunk a negatív természetünkkel, érzéseinkkel! De mindig lesz! Egyet tehetünk, hogy olyan intenzíven tápláljuk magunkban a jót , a hitet a reményt, hogy ez szokássá váljon bennünk, kimozdíthatatlanok legyünk , és a rossz nyüszítve hátrahúzódjon, látva, hogy nálunk nincs esélye! 


MA KIT TÁPLÁLTÁL ÉS MIVEL?


Az eredmény, az életed minősége, a sikered csak ettől függ!