A teljességről

2019.03.31

Szia!

Ebben a cikkben egy olyan dologgal kapcsolatban szeretnék veled beszélni, ami akár képes egy új helyzet kialakítására, egy új "alapállásra".


Illúzió vagy valóság?
Illúzió vagy valóság?

Továbbra is hálás vagyok, hogy figyelmet szentelsz az írásaimra! "Igyexem" hasznos, jó anyagokkal hangolódni a pozitív változásokhoz.


"Azok vagyunk, amit ismételten teszünk. A kiválóság tehát nem egy cselekvés, hanem egy szokás!" - Arisztotelész


A szemünk
A szemünk
A valóság?
A valóság?

Az, hogy mit látunk, nem a teljes valóság, hiszen nem csak vizuális benyomások érnek bennünket. Ha fizikai szempontból nézzük, a szemünk nem más, mint egy lencse. A vetített kép a vásznon, azaz a szemünk hátsó részén elhelyezkedő receptorokra esik. A felület nem minden pontjára esik receptor (érzékelő idegsejt), így úgynevezett vakfoltok jönnek létre. A kép nem tökéletes. A korrekciót az elménk - az agyunk működése hozza létre. Fontos, hogy eddigi életünk folyamán milyen és mennyi információ áll a rendelkezésünkre, másfelől a pillanatnyi hangulatunk is nagymértékben befolyásolja a végeredményt, a képet, amit kapunk. A bűvészek és az illuzionisták nem csoda, hogy nagy sikereket érnek el, hiszen ismerik a fizikát, és elég mély pszichológiai tudással is rendelkeznek. Amit csinálnak a produkció alatt valójában egy elme trükk. Látjuk, hogy a Starwarsban a jedik is ezzel a valós helyzettel éltek. Ezek a jelenetek a filmben nem a légből kapott, vagy a fantázia szüleményei.

Illúzió?
Illúzió?
mélység - óceán
mélység - óceán
mélység - hegy
mélység - hegy

Ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni, ezt az alapozó részt szükségesnek éreztem kicsit kifejteni. Tehát a felszín és a valóság nem ugyanaz a dolog! Az óceán mélyén nincs túl sok jelentősége, hogy a vízfelszínen milyen az idő. Süt a nap, vagy éjszaka van, vagy tomboló vihar. Vagy egy másik példán keresztül: az aggteleki hegyben a cseppkőbarlangban sincs jelentősége a felszíni időjárásnak. Tovább gondolva, még a hegy formájának sem. Ott lent, ott benn minden nyugodt és csendes. Semmi sem érzékelhető a felszíni, azaz a külső változásokból. Szinte megfogható a nyugalom. a lelki béke. Ezekben a példákban azt szeretném megmutatni neked, hogy ne ítélj a külsőre. A külsőségekben, az állandó változásban nem tudod megismerni az óceánt, nem tudod megismerni a hegyet a barlanggal. Csak részismereteket szerzel, és nem tudod látni a teljes képet. Ezért ne is ítélj! A természetben semmi sem ítélkezik. Sem a virágok, sem az állatok. Csak vannak. Önmaguk. Itt jegyezném meg, hogy te is megfigyelted már, hogy egy virág élete jelentős részében ünnepel. Ünnepli a szépséget - az életet. És ugye, ezzel örömet tud szerezni a számunkra is.

Tükör
Tükör

"A siker egy tudatállapot. Ha sikert akarsz, kezdj el úgy gondolni magadra mint aki már sikeres!" - Dr. Joyce Brothers


Tudod jól, itt nem én vagyok az üzenet. Csupán csak csatornája. Ne a felszínt, a külsőt, az állandóan változót nézd! Próbáld meg a teljes képet látni, érzékelni! Amikor például egy virágot nézel, annak a szépsége sugárzik, csakúgy ragyog. De nem csak a felszíne, hanem a teljessége. 

hajnali ragyogás
hajnali ragyogás

Érzed, hogy a szeretet árad belőle! Az egészség, a boldogság, és a bőség harmóniája!


És ne feledd: Legyen áldott az életed! Váljon valóra minden álmod, vágyad, elképzelésed!