A vágyról.                     Minden teljesítmény             kiindulópontja

2018.04.25

"Ha az, amit meg akarsz tenni, helyes, és hiszel benne, rajta, csináld meg! Valósítsd meg az álmodat, és ne törődj azzal, amit mások mondanak, ha átmeneti kudarcok érnek, mert ők talán nem is tudják, hogy minden kudarcmagában hordja az egyenértékű siker magvát.

Az álok valóra válnak
Az álok valóra válnak

A szegény származású és tanulatlan Henry Ford egy lovak nélküli kocsiról álmodott. A rendelkezésre álló eszközökkel látott munkához, nem várva arra, hogy kedvezzen neki az alkalom, és mára az álma gyümölcsei ellepik a földet. Több kereket hozott mozgásba, mint bárki más, mert nem félt megalapozni az álmait.

Thomas Edison egy elektromossággal működő lámpáról álmodott. Azon nyomban elkezdte megvalósítani az álmát, és több mint tízezer kudarc dacára kitartott mellette, amíg meg nem valósította. A gyakorlatias álmodozók nem adják fel!

Lincoln arról álmodott, hogy felszabadítja a fekete rabszolgákat, lépéseket tett az álma érdekében, és nem sok választotta el attól, hogy még életében megvalósuljon az Észak és Dél újrateremtett egysége.

A Wright testvérek egy olyan gépezetről álmodtak, amely repülni tud a levegőben. Napjainkban bárki láthatja, hogy álmuknak valós alapja volt.

Marconi egy olyan rendszerről álmodott, amely az éter megfoghatatlan erejét használja fel. Hogy nem álmodott hiába, arról tanúskodik minden rádió, televízió és mobiltelefon. Mi több, Marconi álma egymás mellé helyezte a legszegényebb viskót és a legelegánsabb kastélyt. A világ minden nemzetének minden tagját szomszédokká tette egy olyan médium létrehozásával, amelynek révén azonnal elterjedhetnek a hírek, az információk és a szórakoztató műsorok. Érdemes megjegyezni: amikor Marconi bejelentette, hogy felfedezett egy módszert, amelynek révén huzalok, és más fizikai közvetítő eszköz nélkül képes üzenetek továbbítására, a "barátai" elvitték egy pszichiátriai vizsgálatra...

Napjaink álmodozóinak könnyebb dolguk van. A világ hozzászokott az új felfedezésekhez. Sőt hajlandó busásan megjutalmazni a világot új felfedezésekkel gazdagító álmodozókat.

Ellenörző lista
Ellenörző lista

Ray Krock is megvalósította az álmát. Krock turmixgépeket árusított. Ügyfelei többnyire éttermek és kávézok voltak, és általában egy vagy két gépet vásároltak tőle. Amikor befutott egy nyolc turmixgépről szóló rendelés egy kis kaliforniai étkezdétől, fogta magát és elutazott a helyszínre, San Bernandinóba, hogy megnézze, hogyan adnak el ennyi turmixot. Életében nem látott annyira teli éttermet. A tulajdonosai - a McDonald fivérek - nagyon szűk étlappal dolgoztak. Nem volt rajta más, mint hamburger, sajtburger,sült krumpli, turmix és üdítő- méghozzá a legalacsonyabb áron a környéken.

Krock felismerte a kínálkozó lehetőséget. Ha létrehozna egy ehhez hasonló, ugyanennyire termelékeny és nyereséges éttermekből álló láncot, csak úgy dőlne a pénz. Felvetette az ötletet a McDonald testvéreknek, és megegyeztek, hogy átültetheti a gyakorlatba. Alig pár év elmúltával a McDonald's nemcsak, hogy az ország legnépszerűbb étkezőhelye lett, hanem megteremtette a gyorsétterem fogalmát. Krock kivásárolta a McDonald testvéreket, és nemzetközivé tette a vállalkozást, aminek köszönhetően kora egyik leggazdagabb emberévé vált."

Abban az elképzelhető esetben, hogy az itt leírt sorok, amely Napoleon Hill - Gondolkozz és Gazdagogj! című könyvéből idéztem, elnyerte a tettszésedet, és meg van a hajlam benned is, hogy az álmodat valósággá változtasd, de ez nem ilyen jellegű - gyere és valósítsuk meg együtt - ezzel a pénzügyi eszköz használatával, ami már bizotosította több ezer embernek, hogy az álaik életét élhessék!