A vetés-aratás törvénye:

2018.03.18

Sok ember úgy viselkedik, mintha a természet törvényei nem vonatkoznának rá. Mintha Ő kivételezéseket kapott volna. Azt mondja: Nem hisz benne, és úgy él mintha rá nem vonatkoznának.

Először nézzük a gravitációt. Ha kilépsz a 10. emeletről, mindenképpen lefelé fogsz elmozdulni. Akár hiszel benne, akár nem. Akár tudsz a törvényről, akár nem.

A vetés-aratás törvényével is így van. Működik akár hiszel benne, akár nem. Akár tudsz róla, akár nem.

Ennek a törvénynek három aspektusa van:

  • Mindig, amit vetsz, azt aratsz. Például: Ha kukoricát vetsz, nem fogsz paradicsomot aratni. Az emberi kapcsolatok esetében: ha gyűlöletet vetsz, nem fogsz szeretetet aratni!
  • Mindig később aratsz, mint, amikor vetsz! A válaszreakciót mindig később aratod! Abban az elképzelhető esetben, ha bizalmatlanság vesz körül, nagyon is elképzelhető, hogy valamikor ezt vetetted.
  • Mindig többet aratsz, mint amennyit vetettél. Ha elvetsz egy marék kukoricát, hány marékkal fogsz aratni? Sokszor emberek nem értik, hogy ennyi rossz történik velük - hát ezért!

Remélem, hasznosnak találod ezt a rövid tanítást, képes leszel az életedre alkalmazni,m hiszen a bölcsesség nem más, mint az alkalmazott tudás.