Álmok kontra akadályok

2018.04.22

Szia!

Ma egy rövid történetet szeretnék adni, a fejlődés természetéről.

Volt egy csiga. Sok szenvedés, a csigatársadalomban. Nehéz élet, mindennapi küzdelmek, és szinte semmi kilátás, hogy a jövőben ez megváltozzék. Magába nézett, és megkereste az értékeit. Kitartó, szereti a csigákat, és mélyen belül, meg volt győződve, hogy van egy jobb élet. Arra gondolt, hogy keres magának egy olyan fát, ami bőségesen el fogja látni mindennel, amire szüksége van. Megtalálta, és elindult rajta felfelé. Azt pontosan tudta, hogy az út hosszú lesz, és néha igen gyötrelmes. Ilyenkor a bőséges életre fókuszált, ami a fa koronájában várja. Napfény, "mennyei táplálék", vidámság. Tovább folytatta útját.

Az útja elején, indulása után nem sokkal arra jött egy szajkó, és nem igazán értette a helyzetet. A csigák nem szoktak fára mászni. A földön az avarban, vagy csak a fák alatti növények közt élnek.

Megszólította:

- Szia, csiga! Mit csinálsz?

- Szia, szajkó! Tudod, van egy álmom. Egy, olyan élet, ami megad nekem mindent, amire szükségem van. - válaszolt.

- De hát a csigák nem szoktak fára mászni a magasba. Az összes csiga, akivel találkoztam mind lent a fák tövében élnek. - csodálkozott a szajkó.

- Tudom. - mondta a csiga, és tovább igyekezett felfelé.

- De hiszen nincs semmi sem odafenn. Miért igyekszel mégis? - így a szajkó.

- Még nincs is, de mire odaérek csodás világ vár rám. A finom gyümölcs mind megérik.

Ebből a rövid történetből, kiolvashatod, ha rendelkezel vele, hogy milyen fontos fókuszban maradni az álmainkkal. A belső énünk megsúgja, milyen irányba haladjunk. És megfigyelted, hogy a csiga semmilyen akadályt nem látott. Az út lehet, hogy sokáig tart, de mindenképpen megéri.

Ha te is szeretnél az álmaid főldjén élni, gyere csatlalozz, hogy együtt véghezvigyük. És maradjunk fókuszban!