Igazi nyereség

2019.02.17

Szia!


Mint tudod ezekben az írásokban az egészség - a boldogság - a bőség harmóniáját szeretném középpontba helyezni. Hiszem, mindannyian ezen téma körül haladunk, keressünk, foglalkozunk vele. Ebben a bejegyzésben az én felismeréseimet "igyexem" átadni. Sok- sok téma kavarog a világunkban, és folyamatában a leghasznosabbakkal szeretnék foglalkozni. A későbbiekben részletesebben foglalkozhatunk azokkal a területekkel, amik téged közelebbről érintenek.


Nem vagyok sem pszichológus, sem lelkipásztor. A "józan paraszti eszem" diktálja ezeket a rövid eszmefuttatásokat. Mindezeket a saját gondolataim - megérzéseim, és az elsajátított ismeretanyagokból, és tapasztalatokból jegyzem le.

Én
ÉnSzívesen veszem a kiegészítéseket, a személyes tapasztalatokat, élményeket, érzéseket. Igazán jó lenne, ha alkotó módon a hozzászólásoddal te is gazdagítanál  minket. Teremtsük meg! Hozzuk létre azt az életet, amit élni szeretnénk! Hiszen ahol a figyelmünk, ott az energia!


Ma a boldogságot helyezem fókuszba.


Ez is egy szolgálat
Ez is egy szolgálat

"Boldogok a lelki szegények..." olvasható a Szentírásban. Úgy figyeltem meg, hogy sokan félreértik ezeket a szavakat, a legtöbben a bolondokra, vagy az együgyűekre gondolnak. Ezzel szemben az egyházakban áldottat, szentet, üdvözültet jelent.


Nekem a boldog ember a jelenben élőt takarja.


A Múlt: Az olyan embert, aki nem a múlt hibáin, tévedésein, eseményein kesereg, rágódik, és nem is a jövő ismeretlenségétől fél, retteg, aggódik. Nem a múltat veszi alapul, hiszen maga az ember, a körülmények folyamatosan változnak. " A vándor sosem lép ugyanabba a folyóba"- kínai bölcsesség. A múltján senki sem változtathat! Megfigyelhető a nyugdíjasoknál, hogy úgy érzik fölöslegessé váltak a társadalom számára, és jelentős részük pár év után eltávozik.

A "vándor"
A "vándor"


A jövő: Az aggódás öl! Eszembe jut egy történet: Egy ember hűtőkamionokkal dolgozott. Minden este, mikorra a járművek beértek a bázisra, ő végignézte a teherautók rakterét. Egy másik pedig sorba csukta be a nyitott hűtőtér ajtókat. Az első emberünk először nem foglalkozott a dologgal, de később, amikor rájött, hogy be lett zárva, pánikba esett. Kiabált, rúgta, ütötte az ajtót belülről, de hiába. Senki sem volt már a telepen. Másnap holtan találták. Az orvos, aki a halál beálltát igazolta, a fagyhalál összes tünetét felismerte. Amit viszont az illetőnk nem tudott, hogy a raktérben a hűtés nem volt bekapcsolva, a ventilátor a külső levegőt keringette. A kinti levegő hőmérséklete aznap éjjel nem ment 16 Celsius fok alá. Eléggé tanulságos történet. Nem szorul magyarázatra.

Illúzió
Illúzió


Kócsó László úgy fogalmazott: "A boldogság helyzetelőny." Ha megfigyeled, a kisgyermekek boldogok. Sem a múlt, sem a jövő nem zavarja őket. Mondhatni ez az ember alapállapota. Fejlődésünk, neveltetésünk folyamán rakódik ránk az a program, ami versengésre késztet. A gondolkozást mellőzi, érzelmeinket negatív pályára állítja és viselkedésünk meghasonul. Felborul a teremtő alaphelyzetünk és hiába válunk felnőtté, nélkülözzük egy tartalmas és gazdag élet lehetőségét. Képtelenné válunk a saját értékeinket felhasználva hasznos értéket előállítani. Az irányítást elvesztjük a saját életünk felett. Kicsit sarkított megfogalmazásban: "droidizálódunk". Előítéleteket kezdünk alkalmazni, és egy torzított képpel nézünk a világra. Mindeközben a boldogságra vágyunk. Ahelyett, hogy teremtenénk azt.

Együtt könyebb
Együtt könyebb


Igazi kapcsolat
Igazi kapcsolat

Abban az elképzelhető esetben, hogy végre te is egy tartalmas gazdag életet szeretnél magadénak tudni, első lépésként válj megfigyelővé! Figyeld meg magadat. A gondolataidat, az érzéseidet. Élj a jelen pillanatban! Ne reagálj, hanem válaszolj! Itt jegyezném meg, hogy gyorsabb legyen a folyamat, figyeld meg - keresd, hogy hol tudnál segíteni embertársaidnak! Ne a saját hasznodat akard mindenek előtt tartani. A környezeted épülését tartsd a szemed előtt. Mások sikerélményei, aminek részese lehettél (akár egy picit is) őszinte felemelő érzést biztosít számodra. És elindulsz a Boldoggá válás útján!


Ha teheted, csináld azt, amit én, hogyha időm engedi, márpedig a szabadidőmben én határozom meg mivel foglalkozom, hallgasd meg időnként Ekhard Tolle gondolatait: A második dolog, hogy ne erőlködj! Ez is egy olyan helyzet, ami görcsösen nem megy. Inkább nyugodj meg, és képzeld el magad abba a szituációba, ahogyan élni szeretnél! Használd a képzelőerőd! Lépj a géniuszok útjára! A zsenialitásban tiszta szeretet, teremtés, jóság és segítő szándék áll. Nem tartalmaz versengést, kicsinyes azonnali előnyöket, hasznokat, mások elnyomását. Tiszta szándék az alapanyaga.


Hangolódj rá! Használd! Teremtsd meg! Tapasztald meg!

Éld át!


Ha javasolhatom, alkalmazd e sorok tartalmát az életed nehézségeire! Az egyik kedvenc idézetemmel zárnám, a mai írásomat:

Ha sikerül kiraknod, létrejön az ember
Ha sikerül kiraknod, létrejön az ember

"Nem lehet hinni egy jobb világban; ha nem javítjuk meg az egyént. Hogy ezt a célt elérhessük, mindenkinek tökéletesíteni kell önmagát, hogy kivegyük részünket ezzel az emberiség általános életében a reánk eső felelősségből - mert különös kötelességünk, hogy segítsük azokat, akiknek a legtöbbet használhatunk." 

 /Marie Curie/

Legyen áldott az életed! Váljanak valóra álmaid, vágyaid, elképzeléseid!

Szívből köszönöm, hogy elolvastad a mai írásomat, és ha úgy érzed muszáj kiegészítened, fűznél hozzá, ne fogd vissza magad! Itt az oldal alján a hozzászólásoknál megteheted!