Jó gondolatok forrása

2019.01.27

Szia !

A mai bejegyzésben arról írok, hogy az elménk alapbeállítása, vagy inkább alapállapota a negatív gondolkodás.

Mint te is megtapasztaltad mind magadon, mind másokon, hogy egy hirtelen új helyzetben reagálunk, és nem válaszolunk a minket érő hatásokra. Az "üss, vagy fuss!" reakciónk lép életbe, másképp nevezve a "harcolj vagy menekülj!". Visszacsatolva az eredeti irányra, ami miatt íródnak ezek a blogok: hogy az egészséget, a boldogságot és a bőséget tudjuk megtapasztalni az életünkben. Úgy gondolom, hogy fontos az alapállapotot megfigyelni, felismerni és elfogadni, hogy változtatni tudjunk. Viszont, mielőtt továbblépnénk, az alapállapotunk kialakulását nézzük meg!

Mint tudjuk az őseink több ezer évvel ezelőtt az őskorban eléggé veszélyes körülmények között éltek. Például, ha elmentek vadászni, az sem volt biztos, hogy hazatérnek. A vadászatuk során rengeteg veszély leselkedett rájuk. A ragadozók, az ismeretlen vidék, más hordák vadászai és, még amiről sejtésünk sincs. De ez nem csak a vadászatokra volt igaz, hanem a gyűjtögetésre, a tisztálkodásra is (például, ha lementek a folyóra fürdeni) tehát szinte az egész életükre. Az a tény, hogy a negatív alapállapot kialakult, a túlélésük záloga volt. Nem hagyhattak figyelmen kívül semmilyen apró eseményt. Megreccsent egy faág, megmozdultak a levelek és így tovább. Ez volt több ezer éve, több ezer éven keresztül. Tehát nem csoda, hogy az alapprogramunk részévé vált.

Az emberiség a fejlődése során a körülményeit is megváltoztatta, így mára nem kell tartanunk a ragadozóktól. A modern korunkban ez az alapállapot igazából nem előre visz, hanem inkább gátol. Az emberek többsége viszont ebben a programban éli az életét. Azok akik váltottak azaz kreatív állapotba hozták magukat, azaz alapprogramot váltottak tudtak változtatni a "leosztáson". Nem lehet tehát véletlen, hogy az emberiség 10%-a uralja a vagyon 90%-át. A jelen korunkban a túlélésünk más programot igényel. Mire felnövünk, ezekre az alapprogramokra kellene installálnunk az elménket. Hiszen az elménk egy csodálatos "szerkezet". Mindent megteremt, amit adunk neki (információt és energiát) és amit elvárunk. Így ennek a programnak a "settingelése" a mi feladatunk.Milyen programoknak kellene futniuk? - Tehetjük fel a kérdést!

Milyen képességeknek kellene előtérbe helyeződniük, hogy egy egészségesen, boldogan és bőségben éjünk?Ezeket a kérdéseket azok az emberek is feltették maguknak, akik megteremtették ezt a fajta életet. És a dolgot megvizsgálva, arra jöhetünk rá, hogy ezek is bennünk vannak, de másodlagos szerepet töltenek be, hiszen a régi időkben ezeket figyelmen kívül hagyták az őseink, mivel a túlélésüket nem ezek befolyásolták. Viszont a jelen pillanatban igenis ettől - ezektől függ. Ezek a kapcsolat teremtő képességünk, a jövedelem teremtő képességünk, a bizalom magunkban és másokban és így tovább. Nyilván ez a lista nem teljes. A számodra fontos tulajdonságaidat te is megfigyelheted magadon, amikor egy 20-30 percre elvonulsz magaddal egy szobába, vagy jobb, ha a természetbe, az erdőbe, egy rétre. Egy vödör koszos víznek is ennyi időre van szüksége, hogy leülepedjen. És megtalálod a kérdéseidre a válaszokat. Ezek csupán javaslatok, amiket sikeres emberek használnak: Albert Einstein, Dr. Lim, John C. Maxwell, Jim Dornan, Robert Kiyosaki, Bob Proctor. Hogy magyar példákat is említsek: Vágyi Jenő James, Kocsó László, Tonk Emil, Rakonczay Viktória és Gábor, Koko.

A sikerre, ha az egészséges, boldog, gazdag életet ennek nevezzük, és ezt valóságunkká tegyük, az alapelvek, azaz alapprogramok (mint a számítógép operációs rendszere) például: Dale Carnegie könyveiben van a legegyszerűbben leírva. Bizonyos vagyok benne, hogy a fentebb felsoroltak mindegyike olvasta ezt a két alapművet. Ezeket Sikerkalauz1 - Hogyan szerezzünk barátokat? - Hogyan bánjunk nehéz emberekkel? És a Sikerkalauz2 néven, azaz - Ne aggódj, tanulj meg élni!
Sikerkalauz 1 - Hogyan szerezzünk barátokat? - Hogyan bánjunk nehéz emberekkel?Sikerkalauz 2 néven, azaz - Ne aggódj, tanulj meg élni!
Egy másik ilyen könyv a Szentírás. A mai embereknek kicsit nehéz a nyelvezete, viszont többek közt egy pszhiológiai alapmű is. Nem javaslom a figyelmen kívül hagyását. 


 

Váljon valóra minden álmod, elképzelésed! 


Remélem hasznos gondolatokat kaptál ebben a bejegyzésben, és a magad javára tudod fordítani! A túlélő üzemmódból kilépve az alkotó üzemmódra hangolódsz! Képessé válsz olyan életet teremteni magadnak, amilyent szeretnél.

Ha tetszett Like, és szeretnél másoknak, a téged körülvevő emberekre pozitív hatással lenni, tudod! Megosztás!