Legyen a 2019 a legjobb éved!

2018.12.29

Szia!

Ezt a bejegyzést azért írom, hogy a 2019 legyen a legjobb éved!

Azt már tudod, hogy a legfontosabb értékek, ami mentén haladok, és igyekszem segíteni: Az egészség, a bőség és a boldogság. Hogy a fenti óhajom valósággá váljon, a leveleimmel és a bejegyzéseimmel mutatom az irányt. Fontos! Ne a kezemet nézd vagy engem, hanem amire a kezem mutat. Itt jegyezném még meg, hogy, mivel a kiemelt szövegrész eléggé nagy területet foglal magában, ezért mindig csak egy kis szeletét tudjuk szemügyre venni. Az egészséghez fűződő gondolatokat akkor fogom tudni jobban előtérbe helyezni, amikor az új weboldalam nyilvános működésbe lép (jelenleg fejlesztés alatt). Az ezen terület javaslataihoz, megoldásai számba vételéhez, értékeléséhez türelmedet kérem.

Tehát nézzük most elsőként a bőség témakörét!

Elsőként Parkinson törvénye néven került be a köztudatba. Nem tudom, hogy hallottál-e róla! Az emberek döntő többsége e törvény hatása alatt cselekszik, még ha nincs is tudatában ennek. Ez a törvény, ez a megfigyelés azt mutatja, hogy az ember mindig a jövedelme, bevételei felett tartja a kiadásait. Azaz például. Jenő keres 100 pénzt, akkor a törvény értelmében kiadásai 110 pénzbe kerülnek. Ezzel az általam ismert emberek többsége így van. Ezt a valóságot is alapvetően a programozásunknak köszönhetjük. Szüleinktől, családunktól, tanárainktól, később osztálytársaink - barátaink - munkatársainktól vettük le a mintát, és öntudatlanul alkalmazzuk, mint ahogy járni, beszélni, olvasni is tanultunk. A másik forrása a média. A televízió, az újságok, az internet - facebook és nem utolsó sorban a reklámok különböző formái.

Fontos, hogy a környezetünk kondicionálása, installálása, azaz a programozása miatt van. Egyszerűen nem lettünk felkészülve - felkészítve, hogy alapvetően a saját lényünk szándékai, gondolatai, érzései alapján működjünk. Miért nem rendelkezünk ezzel? Mert nem tanultuk meg! Igaz nem is tudtuk kitől, hiszen a környezetünknek is ez az alapprogramja. Tehát pl. a szüleink is a külső "értékeknek" akartak megfelelni, és a következmény, hogy úgy halnak meg, hogy a "zene bennük marad". Vagy, ahogy Szabó Péter mondja: "Sok ember 25 évesen meghal, de csak 75 évesen temetik el."

Vannak emberek, akik úgy élnek, ahogyan mi is szeretnénk. Mindenkinek van ilyen ismerőse. Ezek az emberek viszont nem túl sokan vannak. Az ismeretségi körünk 3-5%-a. Őszintén viszont nem is merjük megkérdezni tőlük, hogy mit csináltak. Hogyan építették fel az életüket? Pedig az igazság az, hogy ők szívesen beszélnek erről.

Ebben a levélben - bejegyzésben, ha tiszta szándékod az, hogy kikerülj a mókuskerékből, a taposómalomból- megmutatom az első lépést. Ez természetesen nem lesz könnyű, hiszen egy szokást kell megváltoztatnod. Egy olyan szokást, ami sok esetben már kőkeménnyé csontosodott.

A japánok szerint a pénz olyan, mint a nő. Szereti a biztonságot. Az a dolog, hogy elköltöd az utolsó fillérig a jövedelmedet, nem segít. Látod az eredményeit. Igaz egy átmeneti boldogságot hordoz. De te nem ezt akarod. A szándékod a biztonság. Itt jön az a szabály, ami segít, ha ekként cselekszel, és új szokást alakítasz ki. Először fizesd ki magadat! A régi szokásod nem fogja könnyen adni magát. Az is lehet, hogy elsőre nem fog sikerülni. Tehát a bevételeid 10%-át rakd félre! És ne nyúlj hozzá! Ez legyen a célod! Apránként fogod tudni megvalósítani az anyagi biztonságot!

Ha kérdéseid, megerősítő gondolataid, észrevételeid vannak ehhez a tárgykörhöz itt tudsz reagálni.