Ma délután

2018.04.28

Ma délután, egy kis pénzügyi intelligencia fejlesztés, a gyermekeim unszolására:

A ruhák elpakolása a rendrakás későbbre tolódott. Bencébel és Lucával viszont "muszáj volt játszani. Nem hagytak békén. Úgy fogadtam, végül is jogos a kérés, először a fontos dolgokkal kell foglalkozni. A játék amúgy is hasznára válik a kreativitásuknak, és emellett gyakorolunk kicsit. A tudás elsajátításában a gyakorlás, a gyakorlás, a gyakorlás a legfontosabb. Jelen esetben a ruhák elpakolása ráér a játék után is, hiszen amit a játélon keresztűl elsajátítunk, meghatározhatja akár egész életünket. Hiány-tudatosság kontra bőség-tudatosság.

Gyermekeim imádnak játszani, és most a Cashflow101 játékot vették elő. A pénzügyeink helyes megalapozásában segít ez a társasjáték. Így már akár nagyon fiatalon lépesek elsajátítani a pénzhez való viszonyt. Adott élethelyzetben, pl.: mit tegyünk, ha megkapjuk a fizetésünket, gyermekszületés esetén mi várható. Hogyan viszonyuljunk a leépítéshez, vagy hogyan lehet kilépni a "mókuskerékből"? Biztos már érted, hogy miért íródott ez a mai rövidke bejegyzés. Számodra is vannak elérhető olyan társasjátékok, amik pénzügyi alapokat adnak a gyermekeknek. Képesek lesznek pozitív attitűddel állni a pénzkérdéshez. És nem utolsó sorban nekünk magunknak sem árt.

Kapcsolnék is ide az egyik legjobban félreértett, vagy csak figyelmen kívül hagyott pszichológiai összefüggést. Ismereteim szerint elég nagy irodalommal rendelkezik ez a téma, és ott van az emberek szeme előtt, mégis mintha "titok" lenne az átlagember számára.

A vetés-aratás törvénye:

Vetés-aratás pipacs
Vetés-aratás pipacs

Sok ember úgy viselkedik, mintha a természet törvényei nem vonatkoznának rá. Mintha Ő kivételezéseket kapott volna. Azt mondja: Nem hisz benne, és úgy él mintha rá nem vonatkoznának.

Először nézzük a gravitációt. Ha kilépsz a 10. emeletről, mindenképpen lefelé fogsz elmozdulni. Akár hiszel benne, akár nem. Akár tudsz a törvényről, akár nem.

A vetés-aratás törvényével is így van. Működik akár hiszel benne, akár nem. Akár tudsz róla, akár nem. A jó hír - vagy a rossz hír, akárhogy vélekedsz róla rád is hat. Figyelj, mit gondolsz, mit mondasz, mit cselekszel!

Ennek a törvénynek három aspektusa van:

  • Mindig, amit vetsz, azt aratsz. Például: Ha kukoricát vetsz, nem fogsz paradicsomot aratni. Az emberi kapcsolatok esetében: ha gyűlöletet vetsz, nem fogsz szeretetet aratni!
  • Mindig később aratsz, mint, amikor vetsz! Ugye te is megfigyelted már az elvetett babnak legalább egy évszakra van szüksége, hogy teremjen. A válaszreakciót mindig később aratod! Abban az elképzelhető esetben, ha bizalmatlanság vesz körül, nagyon is elképzelhető, hogy valamikor ezt vetetted.
  • Mindig többet aratsz, mint amennyit vetettél. Ha elvetsz egy marék kukoricát, hány marékkal fogsz aratni? Sokszor emberek nem értik, hogy ennyi rossz történik velük - hát ezért!

Remélem, hasznosnak találod ezt a rövid tanítást, képes leszel az életedre alkalmazni, hiszen a bölcsesség nem más, mint az alkalmazott tudás.


Erről egy rövid videós tanítást is ideteszek, amit egy nagyon sikeres munkatársunk készített, az "online papi" történetein keresztűl. 

Abban az elképzelhető esetben, hogy szeretnél te is jó magot vetni, és hajlandó vagy a növényt gondozni, hogy gazdagon teremjen, itt találod a kapcsolodási linket: