Mellékvágány

2018.03.06

Rossz utak

Szia!

Gondolom te is sokat gondolkodtál már, hogy mi a dolgod itt a földön! Miért van, hogy sokszor úgy érzed, hogy a siker elkerül? Igyekszel - igyekszel - igyekszel, és nem történik semmi változás. Mit csinálnak azok az emberek, akik sikereket érnek el. Mégis, akkor érzed jól magad, amikor képzed magad: olvasol, tréningen vagy. Ilyenkor képes vagy beleképzelni magad a bőségbe, érzed, hogy minden elhangzott, vagy elolvasott mondattal közelebb vagy ahhoz a világhoz, amit belül építessz fel. Amikor úgy érzed megerősítést kaptál, hogy értéket teremts. Ezt az állapotot kellene a hétköznapokban is valósággá változtatni. A Bőséget, a gazdagságot, a teremtés képességét manifesztálni - kivetíteni mindennapokra.

Erre te is képes vagy! A gyermekek képessek, hiszen sikeresen alkalmazzák. Elsajátítanak egy csomó dolgot. Megtanulnak járni, cipőtkötni, fésülködni, öltözködni. Ahhogy fejlődnek, képessé válnak írni - olvasni.

A nehézségek ezután jönnek. A környezetük negatív hatása alá kerülnek. És elkezdenek emlékezni a negatív dolgokra. Addig nem is nagyon figyeltek rájuk. Boldogok voltak!

Az iskola, a család, a barátok elvárásai megváltoztatják a hozzáállást. Nem a jó, az eredményes dolgok kerülnek fókuszba, hanem amikben gyengék vagyunk, ami nem nagyon megy. Így programozódunk, a saját engedélyünkkel. Hiszen a számunkra fontos emberek ezekkel az elvárásokkal vannak. Kondicionálódunk. Hajlamosak leszünk elhinni, hogy valaki látott valakit, akinek nem ment valami, hogy ez nekünk sem menne. Feltételezésekre építünk, ahelyett, hogy a saját magunkat vetnénk bele. Inkább lebeszéljük magunkat, mint rábeszéljük magunkat.

Hajlamossá válunk mástól várni, hogy sikeressé tegyenek, és mi is nekiállunk másokat kritizálni, hiszen ezt látjuk. Ahelyett, hogy magunk képeznénk önmagunk azzá. Ahogy a mondás tartja:

Önmagad nemesítésével foglalkozz, mások kritizálása helyett!