Miért fontos kiegészíteni az étrendünket!

2018.03.31

A kialakult rohanó életstílusunk, és a minden iparra jellemző maximális profit kinyerése érdekében az emberiség mindent megtesz. A napi táplálkozásunkra, mára a gyorsétkezések a jellemzőek. Természetesen ebben az üzletágban is jelentkezik a minél több haszon realizálása. Az ételek alapanyagai minél olcsóbb forrásból érkezzenek. Ezek az alapanyagokat úgy termesztik, tenyésztik, hogy minél gyorsabban növekedjenek, piacképesek legyenek. Általában mindez a szervezetünk számára hasznos anyagok rovására történik. A vitaminok, az ásványi anyagok, és a nyomelemek. És a töltelékanyagok kerülnek túlsúlyba.

A másik oldal a sok méreganyag, ami a szevezetünkbe bejut. A levegővel, élelmiszerekkel ( a víz is ide számít), és a gyógyszerekkel.

Ennek következtében úgynevezett minőségi éhezésben szenvedünk. Hogy ezt a felborúlt egyensúlyt visszabillentsük, fontos, hogy természetes forrásokból származó táplálékkiegészítőkkel pótoljuk. Ha módunkban áll olyanokat, ahol a termesztéstől/tenyésztéstől a piacrajuttatásig azaz a fogyasztásig belső, folyamatosan ellenőrzőtt termékekkel egészítsük ki a táplálkozásunkat.

Azért a legtöbben birtokában vagyunk azoknak az információknak, hogy 1960-as adatokhoz képest jelentősen kevesebb vitamin, ásványi anyag és nyomelem található meg az ételeink alapanyagaiban (zöldség-gyümölcs), ráadásul "az ember az egyetlen élőlény, aki tönkreteszi a táplálékát, mielött elfogyasztja" - pl.: főzés (sterilizálás). Az ókori római azt mondja: "Az vagy, amit megeszel". Nem csoda, hogy a hiánygondolkozás az általános irányadó a mai kor emberében. Hiány van a testben, tehát hiány van a lélekben, és a szellemiségben is. A legnehezebb feladat mára a gondolkozás. Nagyon kevesen végzik.

Azt gondolom, hogy nekünk magunknak kell megoldani a saját testünkkel kapcsolatos tevékenységeinket. Nem kívülről, másoktól várni megoldást. Felelőséget vállalni, hisz, amig itt vagyunk a földön, ezt az egy testet kaptuk, Vígyázni, óvni nekünk kell. Figyelemmel kísérni mit adunk neki!

Egy független szakember - egy orvos-doktorral készült beszélgetés egy kávézóban. Hitelesen mondja el mik a tapasztalatai az alapvető egészségtudatossággal kapcsolatban.