Pünkösdi kirándulások

2018.05.27

A kisebb gyermekeimmel igazán jól töltöttük ezt a három napos hétvégét. Péntek este a vacsoránál megbeszéltük, hogy a hétvégén elmegyünk mind a három nap kirándulni a környékben. A kisebbek teljesen belelkesültek, a két nagykamasz természetesen nem kért az ilyen családi programokból.

Szombat reggel. Eljött az első nap. A kicsik nagyon tettre készen várták már az indulást. Fél tíz körül sikerült is elindulnunk. Célunk, egy elhagyatottabb úton Somogy geszti felé. A környező mezők, szántóföldek, és magaslesek. Testközelben, a természetben.

Megörökítve, itt láthatod:


Vasárnap reggel, már fél hét körül be voltak zsongva a gyermekeim.

  • Mikor indulunk, és hova megyünk ma? - kérdezték percenként.

Aznap a közeli erdőt céloztuk, amit Díszerdőnek, vagy Móricnak hívnak. Az erőben a szamócázás, és a gombavizsgálás felejthetetlennek bizonyult.

A vasárnapi kalandunk:


A harmadik nap, azaz hétfőn az egyik halastavat vettük célba. Ezen a napon Zsófi motorját már nem hoztuk, hiszen rögtön földúttal kezdtünk, és megtapasztaltuk, hogy az előző alkalmakkor is leginkább vinni kellett. A mezei virágok, a szitakötők és a rengeteg apró béka társasága is hasznosan épül be az életükbe. Ide már elemózsiát is vittünk, hogy tudjunk a szabadban piknikezni.

Íme, a videó felvétel:

A felvételeket saját magunk készítettük. Nem profi, de nekünk sokat jelent.