Teremtő állapot

2019.03.10

Szia !

A háttérmunka
A háttérmunka

A mai írásban először is egy személyes élményemet szeretném megosztani veled. A tegnapi nap a kisebb gyermekeimmel meglátogattuk a Rippl-Rónai Múzeumot Kaposváron. Közös élményekben gazdagodva tértünk haza. Nagyon jól sikerült, mivel az iskola Bencét már ebben a tanévben több alkalommal elvitte, így idegenvezetővel is rendelkeztünk. Felemelő érzés volt együtt tanulni, látni, új ismereteket befogadni. Készítettem pár képet, és mára a telefonom összeállított egy rövid kis videót. 


Nézük meg:

Az emberek utánunk fordultak. Úgy éreztem ragyogunk. 


A kisgyermeki hipnotikus állapot
A kisgyermeki hipnotikus állapot

Ezzel a gondolkodással, érzésekkel, viselkedéssel kapcsolatosan vagyunk képesek magasabb tudatos szintre lépni. Elsőként, hogy nem számítanak a körülmények, hiszen ezeket olyanná formálhatjuk, ami előre visz. Tudod - az egészség, a boldogság és a bőség vonatkozásában. Biztos emlékszel, beszéltünk már arról (lehet, hogy csak utaltam rá), hogy az ember kör belül hét éves koráig egy "hipnotikus" állapotban van. Módosult tudatállapotban. Nem nélkülözik, alapvetően folyamatosan boldog.(Mint ismert nyolc gyermekem van) Egy felnőtt ember elméjének a felépítése a következő: a tudatos elme, a tudatalatti elme, és a kettő között az analitikus elme. A tudatos elménk a környezettel, a hőmérséklettel és a közlekedésünkre figyel (5%). A tudatalatti a (95%) az összes többit kontrolálja. Fontos, hogy az analitikus elme az, aki eldönti, hogy az információ hasznos számunkra, vagy nem. Ennek óriási jelentősége van az életünk folyamán. Vannak szakemberek, akik ezt az EGO-nak nevezik, de negatív énképnek is hívhatjuk. Azt feltétlenül tudnunk kell, hogy az EGO-nk egyáltalán nem azonos velünk, azaz a lényünkkel. Például az a bennünk lévő EGO korlátozza a bennünk lévő zsenit. Felborítja a belső nyugalmunkat. Kapkodóvá, idegessé, anyagiassá tesz, hogy csak pár negatív hatását említsem. Ezt a társadalom, a kultúránk programozásaként szedjük fel. És a legtöbbször tudatában sem vagyunk. Úgy is mondhatjuk, hogy megyünk a hideg, buta fejünk után.


Felismerés
Felismerés

Ahhoz, hogy ezt a negatív hatást legyőzzük, fel kell ismernünk, hogy ez nem azonos velünk - a lényünkkel! Hogy az egészség, a boldogág és a bőség harmóniáját megtapasztaljuk, használjuk ki azt a lehetőséget, hogy hallgatunk vezető spiritualistákra, mint a Dalai Láma, Ekhardt Tolle, vagy Dr Wayne Dyer. Tapasztaljuk meg a jelen pillanatot! Vetkőzzük le, az EGO-nk fogságát, és így képessé válunk mi uralni a testünket! Elég! Ne a testünk uralkodjon rajtunk!


Belső harcunk
Belső harcunk

Ez általában nem megy gyorsan, mivel évekig - évtizedekig uralkodott rajtunk, és nem fogja magát könnyen engedni. Ha már képessé válsz megfigyelni magad, megtetted az első lépést! Megélni a pillanat varázsát! Az univerzum bővelkedik, mégis szűkösséggel néz rá az emberiség nagy része. Analizáljuk, azaz figyeljük meg magunkat, hogy mi az, ami boldoggá tesz, és mi az, ami nem. És ha nincs, akadálya írjuk le őket! Ha nem értjük esetleg a hogyant, tanuljunk lelki vezetőktől. Ők is benne voltak ebben a csapdában, és rendelkeznek azzal az információval, hogy milyen úton szükséges elindulnunk.

Példaként Dr Wayne Dyer filmje szerepeljen. Ne sajnáld az időt, hiszen ennek sokszorosát kapod vissza. 


Nézzük! 

A mai bejegyzésem erre a témakörre fókuszált. Hogy életünk a teremtés alapállapotába kerüljön, kezdjük megfigyelni magunkat, és alakítsuk ki ezt szokásunkká.


Legyen áldott az életed! 

Valósuljon meg minden álmod, vágyad elképzelésed!