Testünk anyagi táplálása

2019.03.02

Szia!

Köszönöm, hogy végigolvasod minden alkalommal a bejegyzéseimet! Ez nagyon is jólesik, és örömmel tölt el, hogy hasznos tartalmakat készíthetek.

A témákat "igyekszem" úgy választani, hogy ne legyen túl hosszú, mégis a lényegét tekintve átmenjen, persze akár életünk végéig színesíthetnénk, beszélhetnénk róla.


Lényünk nemcsak a szem által érzékelve
Lényünk nemcsak a szem által érzékelve

Arra gondoltam, hogy veled is megosztom azt a tényt, megfigyelést, amit vezető tudósok mértek, mégpedig, hogy a lényünk nem egyenlő a testünkkel. A lényünk a testünk és a lelkünk összessége. Nincs az egyik a másik nélkül. Itt a Föld nevű bolygón, ebben a négydimenziós világban az Énünket, azaz Magunkat nem azonosíthatjuk kizárólag a testünkkel!  Erre utal a Szentírás (ezt már beszéltük egy korábbi írásomban)

"A test a lélek temploma."


Pontosan ezért, ma folytatjuk az alapvető gondolatot, hogy az egészség, a bőség és a boldogság témakörét mélyebben is értelmezzük. Ezt természetesen a szervezetünkkel, a testünkkel való kapcsolatunk témakörével kezdjük. Azokkal, a hatásokkal, amik kívülről jönnek. 

"Ha egészségünk nincs, akkor nincs semmink!"


Nagyon sok ember, azzal a meggyőződéssel él, úgy viselkedik, hogy rá nem hatnak a különböző törvények, sem fizikailag, sem érzelmileg, sem mentálisan. Mintha mindenek felett állnának. Abban az illúzióban léteznek, hogy mindent megtehetnek következmények nélkül.

Sajnos, itt kell szembesülnünk azzal a ténnyel, hogy 100 emberből csak 3 válik sikeresé (látjuk, hogy a törvények ebben a vonatkozásban is működnek). Ugye nem zárható ki az összefüggés! Ugye elképzelhető, ha életünk folyamán egy kis figyelmet szentelünk a természet összefüggéseire, abszolút nem lepődnénk meg, hogy a bennünk lévő harmónia felborul. A tény az, hogy nem lehet egyszerre úszni is és száraznak is maradni!

A profithajhászás mellékhatása
A profithajhászás mellékhatása

Nem célom, hogy olyan "megmondós" stílust alakítsak ki, sokkal inkább az együttgondolkodásra, a számba vehető tényekre és megoldásokra akarlak folyamatosan ösztönözni! És ne "struccpolitikát" folytassunk! Nézzünk szembe a minket, azaz a testünket a valóságunkban fenyegető veszélyekkel. Ez pedig lehet, hogy pont MAGA az ember! Megfigyelhető, hogy a kultúránkban az alapvető negatív tulajdonságok, viselkedések érvényesülnek. Így mint az önzés, a kicsinyesség, a kapzsiság, az alul informáltság (tudatlanság), a becsvágy, a nagyravágyás, és így tovább. Az iskolai, nevelési rendszerünk pedig "a halakat akarja megtanítani fára mászni". Ebben a bejegyzésben nem akarok a mentális - spirituális összefüggésekkel foglalkozni, de fogadjuk el, hogy az embert egészben kell néznünk.

A mai korunk emberét fejlett tudat és elme jellemezi a köztudat szerint (itt jegyezném meg, hogy ez minden kor emberi köztudat sajátossága). Ez bizonyos mértékben igaz is, hiszen jelentős felfedezések, találmányok következtében az életszínvonalunk meghaladja akár a 200 évvel ezelőtti királyok életstílusát. Ez egy igazi áldás, és sok betegség ezáltal ki sem alakulhat, ami arra a korra volt jellemző. Viszont a kultúránk prioritását, vezető szemléletét a profit, és a kényelem határozza meg. Mintha az anyagi haszon egyenlő lenne magával Istennel. Ez vetül ki a mezőgazdaságra, az élelmiszeriparra, és a gyógyszeriparra, nyugodtan sorolhatnánk az iparágakat, és ezekből egyenesen következtethetünk az ember és környezetszennyezésre. Ugye, mint emlékszel előző írásomban, említettem a vezető halálokok listáján az előkelő 3. helyen a túlzott gyógyszer fogyasztás áll.

Az orvosnál
Az orvosnál

Hadd világítsam meg egy rövid történettel: Van egy ember, aki az egyik nap reggelén, furcsán rosszul érzi magát, ezért elmegy az orvoshoz. A doki igazi kivételes ember. Nem a maga hasznát keresi, hanem javító szándékkal van. Megvizsgálja a "beteget", és közli vele - hogy nem talált semmit. Ezek pusztán csak tünetek, Gyógyítani nem tudja, mert nincs jelen a betegség, és mint orvos, ő csak a betegséget tudja gyógyítani. Amit javasolni tud, az az életmód váltás.

Ásványi anyag és vitaminhiány = minőségi éhezés
Ásványi anyag és vitaminhiány = minőségi éhezés

Látjuk már, a fenti lista első kettő helyezettje is nagy valószínűséggel párhuzamba hozható a kialakult életmóddal. Ha ezen változtatni pillanatnyilag nem tudunk, vagy nem is akarunk (nem tudjuk másképp elképzelni az életünket), akkor viszont szembe kell néznünk vele, és keresnünk kell a szóba jöhető megoldásokat! A mára kialakult "betegségek" nem is betegségek, hanem egyfajta hiány. A sejtjeink nem tudnak megfelelő tápanyaghoz és energiához jutni, így kénytelenek azzal beérni, ami rendelkezésükre áll. Gyenge minőségű, valós táperővel nem bíró, energiaszegény cucc. Ennek következtében "elsavasodik" a szervezetünk, és a kialakult minimális mozgásból fakadóan megjelennek eddig sosem látott tünetek. Jó szándékú orvosok próbálják a tüneteket kezelni (különböző gyógyszereket írnak fel), de erre más jelenségek, tünetek is jelentkeznek. A "betegek" továbbra is szedik a gyógyszereket, és kialakul egy körfolyamat, melynek ezzel a gondolkozással, ezen a síkon nem is lehet megoldása. Más nézőpontba kell helyezkedni! Hogy hatékony változás történjen, szükségszerűvé válik kiegészíteni a táplálkozásunkat.


Tudom, hogy sarkított a példa, de ha itt ezt teszik az anyagi haszon miatt, akkor mit tehetnek az élelmiszerekkel?


A megoldás sem újkeletű! Magasabb szempontból tekint az emberre. Hiszen ez az egy testünk van életünk végéig, tehát figyelnünk kell rá, és ha szükséges, karban tartani.

Mozgásban
Mozgásban

Első körben mozgást igénylő tevékenységeket javasolnak azok a magasabb szellemi síkon élő emberek is, mint a jógik. A mozgást beépíteni a mindennapjainkba, hogy hamarabb eljuthassanak a hasznos anyagok a felhasználni kívánt helyszínre, és ott energiát termelnek. Ha például ülőmunkát végzel, izmaid, de nem csak az izmok, hanem egyéb fontos szervek is elsatnyulnak, visszafejlődnek.


Legyen teljes az ételed!
Legyen teljes az ételed!

Másodszor tudatosabban odafigyelni, hogy milyen alapanyagokból készült ételeket fogyasztunk. "Az vagy, amit megeszel" - mondja a római. Ha az ételeink a mezőgazdaságból jönnek, és már ott különféle vegyszerekkel táplálták - védték (műtrágyák - permetszerek) a növényeket, ne csodálkozzunk, hogy a méreganyagok megjelennek a mi szervezetünkben is. Az élelmiszeriparban előállított élelmiszerek egytől egyig tartalmaznak különféle adalékanyagokat, amiknek  negatív hatásuk előbb utóbb jelentkezni fog. Valószínűsíthető a méreganyagok - toxinok jelenléte a szervezetünkben.


Ne így lúgosíts!
Ne így lúgosíts!

Olyan lúgosító hatású anyagokkal tudjuk kiegészíteni az étrendünket, amelyeknek természetes módon előállított dolgoknak kell lenniük, hogy a megfelelő hatást elérjék. Szintetikus anyagokkal sajnos, nem megy. Nem sok ilyen cég van, aki a termeléstől a fogyasztóig való eljuttatásban felelősséget érez, és saját farmjain termeli meg, állítja elő az alapanyagokat. A saját üzemeikben feldolgozott, és ezekből készült termékeket a saját értékesítési csatornáin juttatják el a fogyasztókhoz. Nem engedik meg, hogy bármilyen "fertőzésnek" legyenek kitéve a termékeik (ide értem a kapzsiságot, a plusz anyagi hasznot remélő külső csatornákat is). 

A jó minőségnek nem kell cégér! 


Testre és lélekre egyaránt hasznos a böjt!
Testre és lélekre egyaránt hasznos a böjt!

Harmadszor, javasolt időnként, de rendszeresen a böjt (például havonta), ha nincs akadálya, előnyösebb a teljes, azaz 24 órás. Ekkor semmit ne vigyünk a szervezetünkbe a vizen kívül. Mivel semmi nem kerül így a testünkbe, ezért a méreganyagok szinte akadálytalanul tudnak ürülni, eltávozni. Emésztőrendszerünk, kis "lélegzetvételhez" jut, az agyunkba tisztább oxigénnel dúsított vér áramlik. Természetesen tudom, hogy nehéz megállni, de hosszú távon óriási előnyökre tehetünk szert!


Egy kínai mondással szeretném zárni a mai írásomat: "Ne egyél a tunyulásig, ne igyál a részegségig!"Azaz, ne vigyél semmit sem túlzásba!


Köszönöm a türelmed! Kicsit hosszabbra sikerült, mint terveztem. Mindazonáltal a lényegesebb részekre fókuszáltam. Tudom, nem kényelmes, és nem könnyű. De ha könnyű lenne nem is lenne ennyi kihívás az egészségünk megtartásával. Ide is igaz, hogy: "Nincs olyan, hogy ingyen ebéd!"

Bízom benne, hogy ismét tartalmas, és hasznos olvasnivalót adhattam! Használd jóra ezt az információt!


Legyen áldott az életed! 

Váljanak valóra álmaid, vágyaid elképzeléseid!


Ha időd és kedved is van itt olvashatod a többi írásOM: